Marsala

Wijn, wijn, wijn...

Je ontkomt er niet aan om een Marsala-wijntje te drinken. En dat is zeker geen straf want voor een paar euro zit je in een knusse bar met wat hapjes aan je glas te nippen. De wijn wordt ook gebruikt in het streekgerecht Pollo al Marsala. Wanneer je in de omgevingen aan het rondtouren bent, vind je vele wijnboerderijen en agriturismo’s met uitgestrekte landschappen vol wijnranken. Hier worden ook vaak wijnproeverijen georganiseerd.

 

Het centrum is zeker de moeite waard. Het is als een oude ruïne gebouwd met een grote ingangspoort en natuurlijk een prachtige kerk. Glanzende paden van marmer maken de winkelstraatjes nog mooier dan ze al zijn. Kleine winkeltjes met kleding, producten uit de streek, krantenkiosk en restaurants geven de gezelligheid.

 

Maar wat vooral de sfeer maakt zijn de oude mannetjes die elkaar treffen bij de bankjes op het plein.

 

Dagelijks ontmoeten zij elkaar maar ze raken nooit uitgepraat! Voor een dagje ontspanning zijn er witte zandstranden met kleine strandtentjes. Hier worden overigens heerlijk lunches geserveerd.

Marsala wijn

Wereldwijd wordt de wijn uit Marsala gebruikt in de keuken en aan tafel. Maar ook als aperitief of bij het dessert. De wijn wordt zowel koud als op kamertemperatuur gedronken. Heerlijk wanneer je rond een uurtje of vijf in de schaduw op een terrasje zit. Je kan de zoete wijn combineren met een plateau van zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, artisjokken en stukjes brood met pesto van pistache. Heerlijk en echt Siciliaans!!

 

 

 

© Design Xpressions 2018

Privacy Policy