Regels & Mogelijkheden

Het is niet ingewikkeld om als Nederlander in Sicilië te trouwen maar er komt wel wat bij kijken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een bruiloft, wel dan niet officieel en rechtsgeldig. Waarschijnlijk hebben jullie al het plaatje in gedachten over waar en hoe jullie het belangrijkste JA-woord naar elkaar uitspreken. Nog niet over nagedacht? Er zijn diverse mogelijkheden om elkaar het SI-woord te geven.

 

Wettelijk huwelijk

 

Op het gemeentehuis wordt het huwelijk wettelijk vastgelegd. Voorafgaand aan het huwelijk gaan jullie in Sicilië in ondertrouw en tijdens de ceremonie zal een officiële trouwambtenaar het huwelijk voltrekken. Het is mogelijk om op huwelijkse voorwaarden te trouwen. Als jullie hiervoor kiezen, laat dan wel van te voren in Nederland door een notaris de voorwaarden opstellen. Tijdens de plechtigheid is er een tolk aanwezig die alles voor jullie vertaald. Spreekt één van jullie gasten een beetje Italiaans, dan mag deze taak ook voor zijn/haar rekening genomen worden.

 

Kerkelijk huwelijk

 

Er zijn schitterende kerkjes te vinden maar het is alleen mogelijk hier te trouwen wanneer jullie beiden Katholiek zijn. Helaas is dit dus niet voor iedereen haalbaar.

 

Symbolisch huwelijk

 

Dit is verreweg de makkelijkste en ook direct de meest creatieve en romantische manier van trouwen in Sicilië. Jullie sluiten in Nederland het huwelijk af en de intieme viering kan op een zelf gekozen plekje plaatsvinden. Op het strand, mooie tuin of tussen de wijnranken. Ook worden er prachtige symbolische huwelijken afgesloten bij luxe resorts. Het is mogelijk een officiële trouwambtenaar in te schakelen die jullie huwelijk afsluit. Echter is dit alleen voor de vorm, het huwelijk is niet rechtsgeldig. De ceremonie kan heel persoonlijk gemaakt worden wanneer één van jullie gasten de speech houdt. Dit geeft een ongedwongen sfeer en eigenlijk is alles mogelijk.

 

Same sexe Huwelijk

 

Vanwege het katholieke geloof is het niet mogelijk om in de kerk of op het gemeentehuis te trouwen. Echter zijn er prachtige plekjes te vinden waar een symbolische bruiloft gevierd kan worden. Jullie trouwen vooraf in Nederland en het romantische gedeelte wordt onder de zon afgesloten.

Wat ook bijzonder is; de trouwgelofte opnieuw naar elkaar uitspreken. Dit gebeurt veelal na een moeilijke periode die stellen hebben doorstaan of gewoon omdat ze met vrienden en familie willen delen dat ze na vele jaren nog erg gelukkig zijn met elkaar.

HET IS NIET INGEWIKKELD

OM IN SICILIË TE TROUWEN,MAAR ER KOMT WEL WAT BIJ KIJKEN

De trouwambtenaar

Het officiële huwelijk wordt voltrokken door een trouwambtenaar welke in dienst staat van de gemeente.

Hij of zij draagt een sjerp in de kleuren van de Italiaanse vlag. Er zijn trouwzalen op het gemeentehuis aanwezig,

maar ook kunnen jullie

 kiezen voor een sfeervolle trouwkamer

in een daarvoor bestemd gebouw.

Het pand is veelal in historische stijl gebouwd en ingericht. Een mooi aangelegde tuin maakt het tot een romantisch geheel.

 

© Design Xpressions 2018

Privacy Policy