Scopello

Voor je het weet ben je door het plaatsje heen gereden

Het bestaat uit niet meer dan een plein en twee zijstraten. Máár…wat is het een schattig dorpje! Wanneer je je op het plein bevindt zie je de ruiters die hun paarden uit de fontein laten drinken, een bar die de lekkerste smaken gelato heeft en een dorpspoort waarachter je meerdere restaurants vindt. Er wordt nog op traditionele wijze gekookt en wat heb ik hier lekker gegeten! Er is een hotel met werkelijk het prachtigste uitzicht over het natuurreservaat Riserva dello Zingaro.

De combinatie van de verschillende kleuren groen en de blauwe zee maakt dit tot een klein paradijsje. Scopello is een enorm fotogeniek dorpje, ook als amateurfotograaf wordt je enthousiast.

 

Wanneer je dit pleintje verlaat vindt je verderop Tonnara di Scopello. Vroeger werd hier de tonijnvangst verwerkt en nu is het een mooi gerestaureerd gebouw met een aangelegde tuin. Aan de buitenkant is het niet te zien, maar er zijn overnachtingsmogelijkheden en er worden feesten en bruiloften gevierd. Terwijl je het heldere zeewater tegen de grote ruwe rotsen hoort kletteren zorgt het kaarslicht in de avond voor een mysterieus aangezicht.

 

Als we verder rijden dan krijgen we dan kijken we uit op de kleine badplaats Castellamare del Golfo. Het pronkstuk van de stad is het in de 14e eeuw gerestaureerde kasteel dat direct aan zee ligt, in het Italiaans betekent dit Castrum ad Mare. Wanneer de zon verdwenen is, wordt het kasteel sprookjesachtig verlicht, wat het flaneren langs de winkeltjes en terrassen nog romantischer maakt.

 

Hotel Tonnare di Scopello

Deze oude monumentale nederzetting ligt gelegen rond een kleine baai. Voor een exclusieve bruiloft met onvergelijkbare charme, is deze locatie uiterst geschikt. Mooie kamers, enkele meters van de zee, bieden alle comfort voor een fijn verblijf. De prachtige verlichting geeft een romantisch en sprookjesachtige sfeer in de avond. En tot slot proosten en dansen met jullie vrienden tot in de vroege uurtjes. Dit is een geweldige plek voor een spectaculaire bruiloft!

 

 

 

 

© Design Xpressions 2018

Privacy Policy