Trouwlocaties op Sicilië

Sicilië

Het grootste eiland van Italië is Sicilië. Bij vele Nederlanders klinkt de naam bekend in de oren maar echt goed ontdekt is dit eiland nog niet. En wat is dat jammer!! Sicilië heeft zo’n verscheidenheid aan natuur dat je keer op keer verrast wordt. Gelukkig vliegen de laatste jaren steeds meer maatschappijen op de drie grootste luchthavens aan. De goedkope vluchten maken een bezoek aan Sicilië zeer aantrekkelijk. Doordat Sicilië zuidelijk gelegen ligt, is de temperatuur bijna altijd perfect. In de winter is het behaaglijk met zo’n 15 graden. De lente en de herfst zijn prachtig met voor ons zomerse temperaturen. Behalve het zonnige en gevarieerde karakter maakt ook de vriendelijke en vooral temperamentvolle bevolking Sicilië als een subliem vakantie eiland. Je voelt en proeft de liefde voor de verse keuken en de straatjes worden dan ook rond het middaguur gedomineerd door de geuren van olijfolie, oregano en tijm. De vele kleurrijke pleinen en parken, het pure eten, de Limoncello, de hemelse gelato, de oeroude olijfbomen en natuurlijk vulkaan de Etna zijn de trots van elke Siciliaan. Iedere streek en provincie heeft zijn eigen specialiteit van pasta en wijn, maar ook haar bewaarde schatten aan cultuur, waar ik jullie graag over vertel. Lees rustig de korte beschrijvingen door van de locaties die ik heb uitgezocht voor jullie bruiloft of honeymoon en beleef nu alvast de Siciliaanse passie.

Scopello

Marsala

Taormina

Wijn, wijn, wijn. Je ontkomt er niet aan om een Marsala-wijntje te drinken. En dat is zeker geen straf want voor een paar euro zit je in een knusse bar met wat hapjes aan je glas te nippen.

Wanneer je een Siciliaan naar Taormina vraagt verschijnt er een big smile. Ze zijn zeer trots op dit stukje van Sicilië, de hotspot van het eiland!

 

Voor je het weet ben je door het plaatsje heen gereden,

het bestaat uit niet meer dan een plein en twee zijstraten. Máár…wat is het een schattig dorpje!

© Design Xpressions 2018

Privacy Policy