Taormina

Wanneer je een Siciliaan naar Taormina vraagt verschijnt er een big smile. Ze zijn zeer trots op dit stukje van Sicilië, de hotspot van het eiland!

En ik geef ze groot gelijk; het is trendy, romantisch, sfeervol en authentiek. Het stadje ligt halverwege tegen een berg aangebouwd. Dit geeft een fenomenaal uitzicht over de Ionische Zee, de badplaats Giardini-Naxos en de spectaculaire Etna. De zandstranden met mooie beachclubs en speelpleintjes voor de bambini maken dit tot een populaire badplaats.

 

Het stadje Taormina is ook bereikbaar per kabelbaan. Vanaf Isola Bella, een wit kiezelstrand gelegen in een baai, brengen de gondels je in enkele minuten naar de top. Vanwege het uitzicht is dit al een spektakel op zich. Ooit was dit stadje een Griekse kolonie, Tauromenium, waar de naam Taormina van afgeleid is.

 

Het middeleeuwse karakter is grotendeels te zien in het centrum; intieme pleintjes, enkele paleizen en hoge herenhuizen die tegenwoordig fungeren als luxe pensions. De hoofdstraat, Corso Umberto, met haar ontelbare winkeltjes gaat nooit vervelen. Van luxe kledingwinkels tot de welbekende souvenirshops. Maar ook antiekwinkeltjes en stoffige wijnshops zijn hier te vinden.

 

Wanneer de late avond is aangebroken, komen de jongeren naar de openlucht dancings. Er wordt tot in de vroege uurtjes gedanst onder de heldere sterrenhemel. Wie Taormina bezoekt, zal met een big smile terugdenken aan dit veelzijdige stukje Sicilië.

De top van de Etna ligt op zo’n 3324 meter hoogte en is één van de meest actieve vulkanen in Europa. Doordat hij vrijwel altijd met sneeuw bedekt is, geeft dit tijdens de warme zomermaanden een bijzondere indruk. Halverwege de berg is het al mogelijk om op de gestolde lava te wandelen. Tijdens een bezoek aan de Etna zal iedereen genieten van dit bijzondere landschap

 

Vulkaan de Etna

 

© Design Xpressions 2018

Privacy Policy