Uw Weddingplanner op Sicilë

Blog

Trouwmogelijkheden

Het is niet ingewikkeld om als Nederlander in Italië te trouwen maar er komt wel wat bij kijken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een bruiloft, wel dan niet officieel en rechtsgeldig. Waarschijnlijk hebben jullie al het plaatje in gedachten over waar en hoe jullie het belangrijkste JA-woord naar elkaar uitspreken. Nog niet over nagedacht? Er zijn diverse mogelijkheden om elkaar het SI-woord te geven.
Wettelijk huwelijk:
Er zijn prachtige trouwlocaties waar jullie officieel voor de wet kunnen trouwen. Trouwen op het strand, op het dak van een kasteel een kasteel, bij een authentieke Tonnara of bijvoorbeeld in een mooie kamer van een paleis. Voorafgaand aan het huwelijk, meestal één werkdag, gaan jullie in Sicilië in ondertrouw en tijdens de ceremonie zal een officiële trouwambtenaar of de burgermeester het huwelijk voltrekken. Tijdens de ondertrouw en de plechtigheid is er een tolk aanwezig die alles voor jullie vertaald.

Symbolisch huwelijk

Jullie sluiten in Nederland het wettelijke huwelijk af en de intieme symbolische viering kan op een zelf gekozen plekje plaatsvinden. Aan zee, in een mooie tuin of bijvoorbeeld tussen de wijnranken. Een zelfstandig trouwambtenaar die jullie symbolisch trouwt maakt de viering persoonlijk. Ook is een tweetalige ceremonie leuk en bijzonder. Zo leren jullie ook nog een beetje Italiaans!

Ik ben Jeannette en mijn passie voor de liefde, het mooie weer, de natuur en het gezellig lang tafelen maakt mijn werk als weddingplanner tot een droombaan.